Pirmiausiai būtina pasakyti, kad šis štrudelis bus "netikras", o su pirkta sluoksniuota tešla.
Štrudelis skaniausias šiltas, ką tik
iškeptas, bet ir vėliau jį galima pašildyti, tik nebus toks
traškus.
Reikės:
1 lakšto sluoksniuotos tešlos,
500 g obuolių (rūgštesnių),
1,5. š. džiūvėsėlių,
keleto šaukštų sviesto,
saujos razinų arba spanguolių,
3. š. rudojo cukraus,
1 a. š. cinamono,
tarkuoto muskato,
1 a. š. romo ar konjako,
citrinos arba apelsino (sulčių ir
žievelės),
migdolų plokštelių.
Razinas ar spanguoles užpilame karštu vandeniu,
paliekame išbrinkti keliolika minučių.
Obuolius nulupame ir supjaustome
plonomis riekelėmis.
Sumaišome obuolių skilteles, rudąjį
cukrų, razinas arba spanguoles, cinamoną, muskatą, romą, citrinos arba apelsino išspaustas sultis ir
nutarkuotą žievelę, migdolų plokšteles.
Ištirpiname sviestą, kad jo būtų štrudeliui patepti kepimo metu.
Iškočiotą (paplonintą) tešlos lakštą dedame ant kepimo
popieriaus, kad būtų nesudėtingai paskui įdėti į skardą, ištepame trupučiu ištirpinto sviesto
bei apibarstome džiūvėsėliais, ant viso lakšto išdėliojame obuolių riekeles, paliekant vieną kraštą tuščią, tešlą susukame į
ritinį, paskutinį užvyniojant tuščią kraštą.
Viršų patepame ištirpintu sviestu
ir kepame 180°C įkaitintoje orkaitėje 45 min.
Viso kepimo metu štrudelį aptepame
sviestu dar porą kartų, maždaug kas 20 minučių.
Ištraukus štrudelį iš orkaitės iš karto vėl patepame
paskutiniu lydytu sviestu ir leidžiame dar pusvalandį pastovėti, jis dar tebebus
šiltas ir pakankamai susiformavęs, kad būtų galima tvarkingai pjaustyti.
Apibarstome cukraus pudra, tarkuota
citrinos ar apelsino žievele, valgome su ledais arba vaniliniu padažu.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą