2021 m. kovo 25 d., ketvirtadienis

zuikis su džiovintais baravykais

Kartais taip norisi paprasto „sukramtyto“ maisto 😊
Tad šį kartą zuikis iš kalakutienos.
 
Reikės:
1 kg maltos kalakutienos,
trupučio rūkytos šoninės,
geros saujos džiovintų baravykų.
2 svogūnų,
3 kiaušinių,
2 saujų džiūvėsėlių,
lauro lapų (papuošimui),
čiobrelio,
tarkuoto muskato,
trupučio kalendros,
saldžios paprikos miltelių,
grūstų juodų pipirų,
druskos.
 

Kadangi kalakutiena gana liesa, kad zuikis nebūtų trapus, dedu truputį rūkytos šoninės, susmulkintos labai smulkiais gabaliukais, kad iškepus beveik ir nesimatytų, tik kvapas liktų.
Baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir truptį pamirkome, pasmulkiname, svogūnus smulkiai supjaustome, dedame į mėsą, įmušame kiaušinius, dedame džiūvėsėlius, prieskonius ir viską rankomis gerai išminkome.
Kepimui naudoju dvi pailgas formas, kad zuikis būtų tvirtesnis ir vienodos formos, tad masę dedame į formas ir išlyginame, ant viršaus įspaudžiame po kelis lauro lapus.
Formas šauname į 180˚C orkaitę ir kepame apie 1 valandą, pabaigoje dar 10 minučių griliaus rėžimu.
Kepdamas zuikis išleis daug skysčio, tad jo perteklių geriau eigoje nupilti.
Jeigu valgysite jį šaltą, leiskite per naktį pagulėti savo formoje šaltai.
Skanaus!
 
 
p. s. zuikį pagardinti galima įvairiai – prieskoninės žolelės, alyvuogės, džiovinti pomidorai, džiovinti baravykai, kas mėgsta saldžiau – morkos ir obuoliai, džiovintos slyvos, abrikosai ar spanguolės, tik svarbu pasirinkti kažką, o ne dėti viską iš karto 😊
 
p. p. s. kad zuikis apskrustų, baigiant kepti galima viršų aptepti majonezu ar garstyčiomis bei medumi, nuo grūdėtųjų garstyčių ant apskrudusios plutelės skaniai matysis grūdeliai...
 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą