Kartais taip norisi paprasto „sukramtyto“ maisto 😊
Tad šį
kartą zuikis iš kalakutienos.
Reikės:
1 kg maltos kalakutienos,
trupučio rūkytos šoninės,
geros saujos džiovintų baravykų.
2 svogūnų,
3 kiaušinių,
2 saujų džiūvėsėlių,
lauro lapų (papuošimui),
čiobrelio,
tarkuoto muskato,
trupučio kalendros,
saldžios paprikos miltelių,
grūstų juodų pipirų,
druskos.
Kadangi kalakutiena gana liesa, kad zuikis nebūtų trapus, dedu truputį rūkytos šoninės, susmulkintos labai smulkiais gabaliukais,
kad iškepus beveik ir nesimatytų, tik kvapas liktų.
Baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir truptį pamirkome, pasmulkiname, svogūnus smulkiai supjaustome, dedame į mėsą, įmušame kiaušinius, dedame
džiūvėsėlius, prieskonius ir viską rankomis gerai išminkome.
Kepimui naudoju dvi pailgas formas, kad zuikis būtų tvirtesnis
ir vienodos formos, tad masę dedame į formas ir išlyginame, ant viršaus įspaudžiame po kelis lauro
lapus.
Formas šauname į 180˚C orkaitę ir kepame apie 1 valandą, pabaigoje dar 10 minučių griliaus rėžimu.
Kepdamas zuikis išleis daug skysčio, tad jo perteklių geriau
eigoje nupilti.
Jeigu valgysite jį šaltą, leiskite per naktį pagulėti savo
formoje šaltai.
Skanaus!
p. s. zuikį pagardinti galima įvairiai – prieskoninės
žolelės, alyvuogės, džiovinti pomidorai, džiovinti baravykai, kas mėgsta saldžiau
– morkos ir obuoliai, džiovintos slyvos, abrikosai ar spanguolės, tik svarbu
pasirinkti kažką, o ne dėti viską iš karto 😊
p. p. s. kad zuikis apskrustų, baigiant kepti galima viršų aptepti majonezu ar garstyčiomis bei medumi, nuo grūdėtųjų garstyčių ant apskrudusios plutelės skaniai matysis grūdeliai...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą