Žiauriai paprastas receptas, bet puikiai dera tiek rūgštelė, tiek bulvės, tiek silkė.
Svarbu turėti geros riebios silkės.
Reikės:
sikės (išfiliuotos),
9 virtų su lupena bulvių,2 šviežių agurkų,
4 marinuotų arba raugintų agurkų,
1 mažo svogūno,
1 stiebo saliero,
2 š. kaparėlių,
grietinės,
majonezo,
grūdėtųjų garstyčių,
nemažo kokšto petražolių,
pusės citrinos,
grūstų pipirų,
druskos.
Silkės file supjaustome juostelėmis ir išdėliojame lėkštėse porcijomis - vienam asmeniui viena silkės pusė.
Bulves išverdame su lupena ir atvėsiname, supjaustome stambiais kubeliais.
Svogūną supjaustome labai smulkiai ir nugęsiname pusės citrinos sultimis.
Visa kita sumaišome: bulves, šiaudeliais pjaustytus agurkus, salierą, kaparėlius, petražoles, padažui sumaišome grietinę, majonezą ir garstyčias, beriame prieskonius, gautą mišrainę dedame šalia silkės.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą