Žuvis pas mus vis dar neišeina iš mados ir iš skrandžio :)
Reikės:
350 g. menkės file,
morkos,
pastarnoko,
saliero šaknies,
moliūgo,
marinuotos paprikos,
kaparėlių,
česnakų skonio alyvų aliejaus,
sviesto ir aliejaus,
krapų,
petražolių,
figų sirupo,
garnyrui:
kuskuso kruopų.
Pirmiausiai keptuvėje ant sviesto ir aliejaus apkepiname salierą supjaustytą šiaudeliais, kiek vėliau iš eilės dedame pastarnoką, morką, moliūgą kol paskrus, išimame ir atidedame.
Kuskuso kruopas užpilame verdančiu vandeniu, įdedame gabalėlį sviesto - išbrinks per keletą minučių.
Menkę lengvai apvoliojame miltuose ir apkepame keptuvėje po keletą minčių iš abiejų pusių, pabarstome druska.
Iš česnakų skonio alyvų aliejaus, susmulkintos marinuotos paprikos, kaparėlių ir žalumynų padarome padažiuką.
Į lėkštę krauname kuskuso, ant viršaus dedame žuvį, krauname dosniai kaparių padažo, šalia pataškuojame figų džemo :)
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą