Vištos kepimas užmaunant ją ant butelio ypatingas tuo, kad kepant alus putos ir bėgs iš butelio, tuo pačiu drėkindamas vištą, dėl ko ji bus labai gardi ir sultinga, be to, višta skrus iš visų pusių vienodai ir jos odelė bus traški ir paskrudusi.
Reikės:
2-2,5 kg. vištos,
prieskonių marinavimui,
1 butelio alaus.Vištą iš vakaro pamarinuojame prieskoniais savo įprastu būdu (šiame bloge yra ne vienas vištos marinavimo receptas).
Alaus butelį gerai nuplauname kartu su visoms etiketėmis (etikečių turi nelikti), nupilame pusę butelio alaus ir dapilame vandens (svarbu, kad kepimo metu butelyje būtų skysčio).
Ant butelio užmauname vištą, kad kojos siektų skardą, o butelio kaklelis truputį išlįstų, atsargiai dedame į skardą ir šauname į 180oC laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 90 minučių.
Kepimo metu būtina stebėti, nes "stovinčios" vištos viršus gali pradėti perdaug skrusti, tuomet reikėtų uždengti folija ir (arba) į skardą įpilti vandens.
Skanaus!p.s. likus kepti apie 40 min šalia dedu prieskoniais ir sviestu įtrintų bulvių ketvirčių...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą