2018 m. gruodžio 1 d., šeštadienis

yassa arba vištiena senegalietiškai

Jau ta višta kaip nusibodusi... Atrodo, nieko čia iš neprigalvosi, ar taip marinuoji, ar kitaip, iškepi ir vistiek vėl panašiai... Bet šį kartą gavosi tikrai kitaip! Naujas patiekalas. Prašom...

Reikės:
pusė nemažos kaimiškos vištos,
5-6 svogūnų,
1 morkos,
1 paprikos,
saujos alyvuogių,
bulijono,
lauro lapų,

marinatui:
6 skiltelių česnako,
gabalėlio imbiero,
pusės svogūno,
1 cirtinos sulčių ir nutarkuotos žievelės,
1,5 fermentuotos citrinos,
1 džiovinto čili pipiro,
2 š. garstyčių,
aliejaus,
grūstų pipirų,
druskos,

garnyrui:
basmati ryžių.


Vištieną supjaustome gabalėliais, nuplauname ir nusausiname, įtriname marinatu sumaišytu iš nurodytų ingredientų (su šlakeliu vandens) ir sumaišome su pusžiedžiais supjaustytais svogūnais.
Po valandos išrenkame vištieną iš svogūnų ir vištienos gabalėlius gerai apskrudiname keptuvėje per kelis kartus.
Į tą patį indą atgal sudedame marinuotus svogūnus, dedame smulkintą morką, papriką, lauro lapus, kai viskas šiek tiek apkepa sudedame atgal vištienos gabalėlius, pilame bulijono, dedame alyvuoges, uždengiame dangčiu ir troškiname apie 30 min.
Prieš baigiant troškintis nuimame dangtį, kad viskas nugaruotų.
Valgome su išvirtais basmati ryžiais.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą