2018 m. gruodžio 12 d., trečiadienis

pica su tunu ir karamelizuotais svogūnais

Labai laukiu kas čia gausis, nes pica dar kepa orkaitėje...
Šiaip niekuomet neužsisakau picos su tunu, ir apskritai nelabai mėgstu konservuoto tuną. Kas kita šviežias. Bet po šitos improvizacijos mano vyras pareiškė, kad čia yra pats geriausias konservuoto tuno panaudojimo būdas.
Oi laukiu laukiu!
Kol kepa, greitas receptėlis:

Reikės:
tešlos picai,
3 š. alyvų aliejaus,
3 š. pomidorų padažo,
2 skiltelių česnako,
300 g. (2 pakuotės) mini mozzarella sūrio burbuliukų, 
5 mėlynų svogūnų,
160 g konservuoto tuno aliejuje,
kaparėlių,
kalamata alyvuogių,
1 š. rudojo cukraus,
6 š. balzamiko,
čiobrelio,
baziliko,
raudonėlio. 



Pirmiausiai karamelizuosime svogūnus: supjaustytus plonais pusžiedžiais juos dedame į keptuvę, beriame čiobrelio ir uždengę dangčiu troškiname ant silpnos ugnies vis pamaišant, kol svogūnai suminkštės ir paruduos, suminkštėjus beriame cukrų, pamaišome kol ištirps, tuomet supilame balzamiką, padidiname ugnį ir kepame dar keletą minučių kol nugaruos ir masė sutirštės (dar įberiame pipirų ir druskos).
Picos tešlą išvyniojame ir dedame į skardą, ant viršaus šlakstome alyvų aliejumi, tepame pomidorų padažą, dedame riekelėmis supjaustytą česnaką, suplėšome mozzarellą, dedame karamelizuotus svogūnus, tuno gabalėlius, kaparėlius, patraiškytas alyvuoges, beriame džiovinto baziliko ir raudonėlio.
Picą šauname į 200°C orkaitę maždaug 18 min.
Skanaus!    

p. s. eksperimentas pavyko, pasakiškai skani pica... 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą