Šiaip niekuomet neužsisakau picos su tunu, ir apskritai nelabai mėgstu konservuoto tuną. Kas kita šviežias. Bet po šitos improvizacijos mano vyras pareiškė, kad čia yra pats geriausias konservuoto tuno panaudojimo būdas.
Oi laukiu laukiu!
Kol kepa, greitas receptėlis:
Reikės:
tešlos picai,
3 š. alyvų aliejaus,
tešlos picai,
3 š. alyvų aliejaus,
3 š. pomidorų padažo,
2 skiltelių česnako,
300 g. (2 pakuotės) mini mozzarella sūrio burbuliukų,
2 skiltelių česnako,
300 g. (2 pakuotės) mini mozzarella sūrio burbuliukų,
5 mėlynų svogūnų,
160 g konservuoto tuno aliejuje,
kaparėlių,
kalamata alyvuogių,
kalamata alyvuogių,
1 š. rudojo cukraus,
6 š. balzamiko,
čiobrelio,
baziliko,
raudonėlio.
raudonėlio.
Pirmiausiai karamelizuosime svogūnus: supjaustytus
plonais pusžiedžiais juos dedame į keptuvę, beriame čiobrelio ir
uždengę dangčiu troškiname ant silpnos ugnies vis pamaišant, kol
svogūnai suminkštės ir paruduos, suminkštėjus
beriame cukrų, pamaišome kol ištirps, tuomet supilame balzamiką,
padidiname ugnį ir kepame dar keletą minučių kol nugaruos ir masė sutirštės
(dar įberiame pipirų ir druskos).
Picą šauname į 200°C orkaitę maždaug 18 min.
Skanaus!
p. s. eksperimentas pavyko, pasakiškai skani pica...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą