Keptas varškės sūris, tik biškį kitaip, jau yra šiame blog'e. Šį kartą bandysiu du skirtingus variantus ir pažiūrėsim kas iš to išeis - kuris bus geresnis.
Šalia vėl kepu daržovės, nes kažkaip man prie to sūrio tinka, tada jis yra kaip karštas patiekalas.
Tokį sūrį puikiausiai galima skanauti ir vieną, tik tada jis bus labiau kaip užkandis - prie alaus ar vynelio.
Žodžiu, šiandien reikės:
2 varškės sūrių po 350 g (kuo riebesnių*),
1 variantas:
čili prieskonių,
3 š. alyvų aliejaus,
2 š. medaus,
čili miltelių,
čiobrelių,
kmynų,
grūstų pipirų,
druskos,
2 variantas:
4-6 skiltelių česnako,
3 š. alyvų aliejaus,
2 š. medaus,
rozmarino šakelės,
grūstų pipirų,
druskos,
daržovėms:
1 paprikos,
4 morkų,
pusės nedidelio moliūgo,
5 š. alyvų aliejaus,
2 š. medaus,
4 skiltelių česnako,
čiobrelių,
kmynų,
grūstų pipirų,
druskos.
Sūrį suraikome stambiomis riekelėmis - taip geriau prieskoniai įsigers.
Aptepame aliejumi, medumi ir įtriname prieskoniais.
Abu sūrius atskirai sandariai suvyniojame į aliuminio foliją ir galime palikti pasimarinuoti.
Daržoves supjaustome stambiai ir sumaišome su aliejumi, medumi ir prieskoniais, dedame į skardą.
Viską šauname į orkaitę ir kepame 180°C temperatūroje apie 40 minučių kol sūris gražiai apskrus, pabaigoje foliją praskelidžiame ir jungiame grilio rėžimą.
Skanaus!
* šiandien naudojau 22 % riebumo Vilkyškių sūrį, tai visai neblogai, kai kurie kiti sūriai trupa, nesipjausto... bet geriausio sūrio kepimui paieškos dar tęsiasi
p. s. geriau kepti įvyniojus į kepimo popierių, o ne foliją, nes ši prikimba
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą