2017 m. rugsėjo 13 d., trečiadienis

pomidorų, varškės ir fetos pyragas

Čia bus vienas iš tų receptų, kuriam naudojama pirktinė šaldyta tešla.
Greitas, paprastas ir labai gardus vasariškas užkandis.

Reikės:
250 g sluoksniuotos bemielės tešlos*,
250 g varškės,
150 g feta sūrio (nebūtinai),
2 kiaušinių,
kmynų,
raudonėlio,
8 nedidelių pomidorų,
4 š. kvapnaus alyvų aliejaus,
baziliko lapelių,
grūstų pipirų,
druskos.


Tešlą atšildome, padaliname į dvi dalis (bus du pyragai), truputį iškočiojame iki reikiamo dydžio ir lengvai apipjaunam jų kraštus, o vidurį subadome šakute, kad neiškiltų - lengvai apipjauti kraštai turi pakilti ir sudaryti tarsi "rėmelį".
Varškę išsukame su kiaušiniais, kmynais, raudonėliais, pipirais ir druska.
Į skardą patiesiame kepimo popierių, dedame tešlą, o ant jos krauname varškės masę maždaug pusės centimetro sluoksniu.
Pomidorus suraikome ir sudėliojame ant viršaus, į tarpus dar pribarstome feta sūrio.
Pašlakstome alyvų aliejumi, užgrūdame dar pipirų, druskos.
Kepame 200°C orkaitėje kol apskrus ir iškeps (man kepė ilgokai - apie 30 min).
Iškepus puošiame šviežiais bazilikais.
Skanaus!


* kitaip tariant, kad užtektų vienai pilnai skardai, o aš naudojau pusę pakuotės, kurioje yra du dideli tešlos lakštai


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą