Ši neįtikėtinai kvapni ir sodri sriuba yra vienas iš senesnių mano receptų, kažkodėl vis dar neatsidūrė šiame blog'e. Nors burokų sriuba turbūt yra pati populiariausia, tačiau šis receptas turi keletą gudrybių, kurios išskirs ją iš visų kitų burokėlių sriubų.
Pirmiausiai reikės gero sultinio iš kauliukų (šį kartą viriau kiaulienos šonkaulius ir kalakutienos kakliukus), bet apie viską iš eilės.
Reikės:
mėsos (kaulų) sultiniui,
keleto žalių burokėlių,
2 pomidorų,
2 š. pomidorų pastos,
2 š. pomidorų padažo,
1 svogūno.
1 saliero stiebo,
keleto skiltelių česnako,
2 morkų,
2 bulvių,
keleto lauro lapų,
juodų ir raudonų pipirų grūdelių,
džiovintos kalendros sėklų,
sviesto ir aliejaus kepimui,
1 š. vorčesterio padažo (arba balzamiko),
džiovintos paprikos miltelių,
druskos.
Pirmiausiai iš mėsos ir kaulų verdame sultinį (viso viriau beveik 2 valandas), tačiau likus virti maždaug pusvalandžiui išėmiau mėsą ir sudėjau daržoves.
Į sultinį iš karto sudedame lauro lapus, pipirų grūdelius ir kalendros sėklas.
Kol sultinys verda, keptuvėje ant aliejaus ir sviesto maždaug 20 min kepame plonai supjaustytus burokėlius, tada sudedame smulkintus svogūnus ir salierus, kepame dar apie 10 min, galiausiai sudedame blanširuotus pomidorus, kiek vėliau pomidorų padažą ir pastą, galiausiai česnakus.
Smulkinta morka ir bulvė keliauja į puodą likus virti ne daugiau kaip pusvalandžiui.
Prieš baigiant virti išimame mėsą, o į puodą suverčiame keptuvės turinį, dar dedame vorčesterio padažo, džiovintos paprikos miltelių, druskos ir paverdame keletą minučių.
Skanaus!
p.s. prašosi būti valgoma su šaukštu grietinės ir pabarstoma krapais
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą