Kai turiu visą vištą (ne kulšeles ar kitokias detales), ją visada "cielą" kepu orkaitėje. Šį kartą tą visą vištą nusprendėm susmulkinti ir troškinti gabaliukais puode. Improvizacija bus tokia:
reikės:
kaimiškos vištos,
1 morkos,
1 pastarnoko,
saliero šaknies,
2 svogūnų,
4 česnako skiltelių,
saulėje džiovintų pomidorų,
n-iolika mažų šampinjonų,
keleto džiovintų baravykų,
1,5 taurės raudono vyno,
lauro lapų,
raudonėlio,
rozmarino,
paprikos miltelių,
grūstų pipirų,
druskos,
1 stiklinė bulgur kruopų,
sviesto.
Vištą nuplauname, susmulkiname ir pamarinuojame raudonėlio, rozmarino, paprikos miltelių, grūstų pipirų ir druskos mišiniu.
Pasimarinavusią vištą gerai apkepiname keptuvėje ant aliejaus, dedame sluoksniais į puodą, o tarp sluoksnių sudedame stambiai pjaustytas daržoves bei džiovintus baravykus.
Viską užpilame vandeniu, kai užverda pilame vyną, dedame lauro lapus, pipirų ir druskos.
Viso vištytę troškiname apie 1 val 30 min.
Prieš baigiant troškintis (likus maždaug pusvalandžiui) sudedame nesmulkintus šampinjonus.
Bulgur kruopas perskalaujame vandeniu ir išverdame 2 stiklinėse
vandens su gabalėliu sviesto (arba kaip nurodyta ant pakelio), maždaug
5-7 min.
Skanaus!
p.s. lengvai pagaminamas. bet gero skonio patiekalas, papildomų garnyrų šalia net nebereikia...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą