2017 m. sausio 28 d., šeštadienis

višta puode

Kai turiu visą vištą (ne kulšeles ar kitokias detales), ją visada "cielą" kepu orkaitėje. Šį kartą tą visą vištą nusprendėm susmulkinti ir troškinti gabaliukais puode. Improvizacija bus tokia:

reikės:
kaimiškos vištos,
1 morkos,
1 pastarnoko,
saliero šaknies,
2 svogūnų,
4 česnako skiltelių,
saulėje džiovintų pomidorų,
n-iolika mažų šampinjonų,
keleto džiovintų baravykų,
1,5 taurės raudono vyno,
lauro lapų,
raudonėlio,
rozmarino,
paprikos miltelių,
grūstų pipirų,
druskos,

1 stiklinė bulgur kruopų,
sviesto.


Vištą nuplauname, susmulkiname ir pamarinuojame raudonėlio, rozmarino, paprikos miltelių, grūstų pipirų ir druskos mišiniu.
Pasimarinavusią vištą gerai apkepiname keptuvėje ant aliejaus, dedame sluoksniais į puodą, o tarp sluoksnių sudedame stambiai pjaustytas daržoves bei džiovintus baravykus.
Viską užpilame vandeniu, kai užverda pilame vyną, dedame lauro lapus, pipirų ir druskos.
Viso vištytę troškiname apie 1 val 30 min.
Prieš baigiant troškintis (likus maždaug pusvalandžiui) sudedame nesmulkintus šampinjonus.

Bulgur kruopas perskalaujame vandeniu ir išverdame 2 stiklinėse vandens su gabalėliu sviesto (arba kaip nurodyta ant pakelio), maždaug 5-7 min.
Skanaus!


p.s. lengvai pagaminamas. bet gero skonio patiekalas, papildomų garnyrų šalia net nebereikia...



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą