2017 m. sausio 22 d., sekmadienis

lydekaitė troškinta su daržovėmis

Paprastą lietuvišką ežero lydeką šiandien troškinsime orkaitėje su lietuviškomis žieminėmis daržovėmis.

Reikės:
3 nedidelių lydekų,
2 morkų,
saliero šaknies,
2 bulvių,
šparaginių pupelių.
1 svogūno,
5 skiltelių česnako,
pusės citinos,
saujos petražolių,
puodelio sultinio,
aliejaus,
grūstų pipirų,
druskos.

Lydekas išvalome, nuplauname ir supjaustome stambiais gabalais (į kelias dalis).
Susmulkiname česnakus, citriną su žievele, dedame druskos bei pipirų ir šiuo mišiniu pamarinuojame žuvį kol smulkinsime daržoves.
Morkas susmulkiname gan stambiais žiedeliais, salierą šiaudeliais, svogūną pusžiedžiais, bulves stambiais gabalėliais, šparagines pupeles pusiau, dedame druskos, pipirų ir dalį petražolių (likusią dalį dėsime prieš valgant), išmaišome.
Daržoves ir lydeką sudedame į gilų kepimo indą su dangčiu, užpilame sultiniu ir troškiname 200˚C orkaitėje apie   1 valandą.
Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą