2017 m. vasario 3 d., penktadienis

midijos meksikietiškai

Jetau jetau kaip seniai begaminom midijas, kažkaip buvom jų atsivalgę... Šiandien mėgstamiausias prekybcentris iš "m" raidės buvo gausus šviežiausių midijų, tai kaip gi praeisi pro šalį...
Šiandien gaminsim pagal mūsų mėgstamiausią midijų ruošimo receptą, kurį kažkodėl vadiname chipotle, nors jame chipotle pipirų nėra, bet už tai yra chili.
Tai šiandien mūsų skaniausioms midijoms

reikės:
1-1,5 kg midijų, 
1 svogūno,
1 stiebo saliero,
keleto skiltelių česnako,
1 čili pipiro,
džiovintos kalendros,
paprikos miltelių,
rūkytos paprikos,
1 a. š. pomidorų pastos,
cirtinos žievelės,
2 š. grietinės, 
100 ml balto vyno,
šviežio alyvų aliejaus,
grūstų juodųjų pipirų,
druskos,
saujos šviežių kalendrų.

 
Midijas sutvarkome kaip nurodyta ankstesniuose receptuose.
Kaip visada, dideliame puode storu dugnu įkaitiname alyvų aliejų ir apkepame susmulkintą svogūną su salieru, dedame čili, džiovintą kalendrą, saldžios ir rūkytos paprikos miltelius, druską ir pipirus, truputį vėliau česnaką, pomidorų pastą, tarkuojame citrinos žievelę, grietinę ir viską patroškiname kol šiek tiek sutirštėja.

Tada padidiname ugnį ir suverčiame midijas, pamaišome kol midijos "apsivelia" padažu, šliūkšteliame vyno, dar pamaišome ir keletui minučių uždengiame dangtį, kol midijos atsiveria.
Nukėlę dangtį, beriame šviežias kalendras ir midijas verčiame į lėkštes.
Valgome, kaip visada, su ciabatta ar bagete.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą