2017 m. sausio 24 d., antradienis

kalakutienos kotletukai

Jau tikrai niekada negalvojau, kad čia atsiras kotletų receptas :) tuo labiau, kad kotletus gaminu kartą per metus ar kelis (vyro užsakymu). Beje, man skaniausias kotletas yra ką tik nuo keptuvės ir be jokių mandrų padažų, nebent su bulvių koše ar grikiais... O prie kotleto geriausiai tinka paprasti lietuviški rauginti kopūstai, burokėliai ar marinuoti agurkėliai.

Reikės:
1,2 kg maltos kalakutienos,
2 svogūnų,
4 skiltelių česnako,
3 kiaušinių,
3 š. džiūvėsėlių,
malto muskato,
čiobrelio,
saldžios paprikos miltelių,
grūstų pipirų,
druskos,
aliejaus,
kuokštelio krapų.


Svogūnus susmulkiname labai smulkiai ir pakepiname aliejuje kol suminkštės ir taps skaidrūs.
Prieš išjungiant ugnį sekundei sumetame susmulkintuis česnakus.
Išplakame kiaušinius, dedame visus prieskonius, susmulkintus krapus, svogūnus, džiūvėsėlius ir galiausiai mėsą, viską gerai išmaišome ir formuojame nedidelius plokščius kotletukus.
Kepame keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
Skanaus!


p.s. na gerai, jeigu labai norite, galite patroškinti grietinės ar pomidorų padaže...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą