2017 m. sausio 19 d., ketvirtadienis

antienos kepsneliai su apelsinų padaže keptomis morkomis ir salierų šiaudeliais

Dabar žiema, už lango pilna sniego ir tikrai norisi šilto bei sotaus maisto. O kai norisi mėsos, puikiausiai tiks antiena - raudona, bet ne kokia kiauliena, puiki, gardi ir beveik gurmaniška... Patiekalas bus superpaprastas ir greitai pagaminamas, bet gana sotus, nes naudosime šaknines daržoves ir dar šalia bulgur kruopas.

Reikės:
350-400 g anties file,
2 morkų,
saliero šaknies,
1 apelsino sulčių,
šlakelio balzamiko,
sviesto,
grūstų pipirų,
druskos,
1 stiklinė bulgur kruopų,
sauja granato sėklų.


Pirmiausiai pasiruošiam garnyrus.
Saliero šaknį supjaustome šiaudeliais, kepame ant sviesto kol gražiai apskrunda iš visų pusių, išimame ant servietėlės, pabarstome druska.
Morkas supjaustome žiedeliais, pakepiname svieste kol suminkštėja ir apskrunda, pabaigoje supilame išspaustas apelsino sultis ir pabaigai dar šlakelį balzamiko - nugaruoja skystis, pradeda tirštėti ir išjungiame.
Bulgur kruopas perskalaujame vandeniu ir išverdame 2 stiklinėse vandens su gabalėliu sviesto (arba kaip nurodyta ant pakelio), maždaug 5-7 min.
Antieną nuplauname, gerai nusausiname, pabarstome druska ir pipirais, kepame sausoje keptuvėje ant abiejų pusių po 2 minutes, kad vidus būtų rausvas.
Dedame viską į lėkštes, bulgur kruopas pabarstome išlukštentomis granato sėklomis.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą