2016 m. kovo 30 d., trečiadienis

šokoladiniai sufle

Tobulas desertas mėgstantiems šokoladą. Gaunami minkšti purūs sufle su skystu ištekančiu šokoladu viduje, todėl skaniausia valgyti karštus, ką tik išimtus iš orkaitės, pvz. su ledais ir braškėmis, arba kaip sugalvosite :) Skanūs ir atvėsę, tik šokoladas viduje bus sustingęs... Taigi, 

reikės:
200 g juodojo šokolado,
70 g sviesto,
4 kiaušinių,
trupučio cukraus (dedu tik žiupsnelį),
50 g miltų,
40 g romo ar kito kvapnaus alkoholio.


Pagaminame labai greitai.
Pirmiausiai atsipjauname/atsilaužiame 12 gabalėlių šokolado (maždaug pusės cm dydžio).
Likusi šokoladą kartu su sviestu išlydome.
Kiaušinius su cukrumi gerai išplakame elektriniu plaktuvu.
Į kiaušinių masę supilame šokolado masę, miltus, romą ir viską išplakame.
Gautą masę supilame į formeles, įspaudžiame po gabalėlį atidėto šokolado.
Dedame į šaldytuvą ar šaldymo kamerą pusvalandžiui.
Kepame 220oC laipsnių orkaitėje 10 min.
Skanaus!

p.s. galima viską pasidaryti iš vakaro, įdėti į kamerą, o prieš kepant palaikyti porą minučių kambario temperatūroje


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą