2016 m. kovo 31 d., ketvirtadienis

riešutų ir sėklų sausainiai

Ir vėl gaminsiu be miltų (šimtąjį kartą parašysiu, kaip man labai patinka kepiniai be miltų, tokie „visiškai sveiki“). Tiesa, šiame recepte nerasite ir kiaušinių ar cukraus. O iš viso

reikės:
140 g avižinių dribsnių (10-12 šaukštų),

140 g migdolų miltų (susmulkintų migdolų),
250 g įvairių sėklų ir riešutų
(dėjau: 2 š. saulėgrąžų, 5 š. sezamų, 2 š. linų sėmenų, 6 š. kokosų drožlių, 2 š. aguonų),
100 g medaus (3 šaukštų),
120 g sviesto,
žiupsnelio druskos.


Visas sėklas, riešutus ir migdolų miltus sumaišome (migdolų miltus gaminu pati - migdolus dalimis blenderiu susmulkinu iki rupių miltų).
Medų su sviestu išlydome ir supilame į sausą mišinį.
Gauname vos drėgną birią masę, iš kurios drėgnomis rankomis formuojame poros centimetrų dydžio rutuliukus.
Dedame į skardą ir šiek tiek suplojame su šakute.
Kepame 190oC laipsnių orkaitėje apie 10 min.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą