2016 m. kovo 25 d., penktadienis

jaučio liežuvis

Kažkaip labai pamėgom subproduktus, o gal dabar mada tokia :) Bet jau liežuvis tai tikrai toks senovinis liaudiškas patiekalas iš vaikystės, ir tikrai labai gardus. Liežuvį verdame labai paprastai, nemarinuotą iš anksto. Svarbiausia, kad pats liežuvis būtų kokybiškas (perku ten, kur perkame kokybišką brandintą jautieną / bet liežuvio nebrandina). Žodžiu, liežuvį tik nuplauname ir dedame į didelį puodą su vandeniu. Kai užverda, nugraibome nuo kraujo susidariusias putas ir į puodą dedame prieskonius ir daržoves sultiniui išvirti. Taigi, iš viso  

reikės:
1,3 kg liežuvio,
1 morkos,
1 svogūno,
1 saliero stiebo,
1 bulvės,
2 skiltelių česnako,
keleto lauro lapų,
keleto šakelių čiobrelio,
keleto šakelių rozmarino,
juodųjų pipirų grūdelių,
druskos.

Procesas labai paprastas, užvirus vandeniui sudedame lengvai pasmulkintas daržoves, prieskonius ir liežuvį verdame apie 2 – 2,5 valandos.
Liežuvis baigė virti, jeigu jo skūra lengvai lupasi.
Išvirtą liežuvį paliekame aukšti sultinyje iki atauš iki kambario temperatūros – tuomet liežuvis bus sultingas ir minkštas.
Tada, kol dar visai neatvėso, išimame iš puodo ir nulupame skūrą.
Man skaniausia liežuvį valgyti šaltą, tradiciškai, kaip užkandį (su juoda duona, trupučiu majonezo ir konservuotais žirneliais).
Skanaus!

p.s. virimo laikas apskaičiuojamas taip: pusei kilogramo liežuvio išvirti reikia apie 50-60 min





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą