2015 m. lapkričio 2 d., pirmadienis

austrės

Recepto nebus, nes austrės valgomos gyvos ir žalios, gaminti nieko nereikia. Bent jau mes taip valgom, ir tai turbūt populiariausias jų vartojimo būdas.
Nesu ragavusi termiškai apdorotų austrių, bet kažkaip ir nesinori - atrodo, kad karštis jas pagadintų...
Man skaniausios austrės tik su citrinos sultimis, tačiau kartais pasigaminame padažiuką iš balto vyno acto ir susmulkinto svogūno.
Svarbiausia prieš vartojant austres įsitikinti jų šviežumu, t.y. ar jos gyvos. Jeigu geldelė atsidariusi, o pabeldus neužsidaro, reiškia austrė negyva ir ją būtina išmesti.
Dar labai svarbu mokėti austres atidaryti - tai vyriškas darbas (reikia jėgos). Reikės specialaus trumpaašmenio peiliuko, ir sugebėti atidarant neišpilti viduje esančio skysčio.
Austres atidarome prieš pat valgant, peiliuku nupjauname raumenis, kuriais ji laikosi prikibusi prie geldelės, sudedame ant grūsto ledo ir... mmhmmm.....
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą