2015 m. lapkričio 2 d., pirmadienis

purusis varškės apkepas

Šiam mano receptui turbūt šimtas metų. Išmokau jį iš mamos, bet vis tobulinu iki idealios purios konsistencijos... Mano varškės apkepas labai tradicinis, iš pačių paprasčiausių ingredientų. Taigi, reikės:

5 kaimiškų kiaušinių,
500 g. varškės,
0,5-1 š. cukraus,
1 a. š. vanilinio cukraus,
8 š. manų kruopų,
500 ml kefyro,
1 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnio druskos.


Trynius elektriniu plaktuvu išsukame iki purumo, iš eilės sudedame sudedame - cukrų, vanilinį cukrų, manus, varškę - po kiekvieno ingrediento vis išplakdami.
Aš cukraus dedu labai mažai, ir mano apkepas nebūna saldus, bet jeigu mėgstate saldų, cukraus dėkite daugiau (bent porą šaukštų).
Kepimo miltelius "nugesiname" su kefyru, t. y. gerai išmaišome tarpusavy kol suputoja, pilame į varškės masę ir gerai išmaišome.
Galiausiai atsargiai sudedame ir lėtai įmaišome iki maksimalaus standumo (su žiupsniu druskos) išplaktus baltymus.
Tešlą pilame į formą pateptą sviestu ir kepame 180oC orkaitėje apie 30 min kol gražiai apskrunda.
Skanaus!

p.s. valgome su grietine ir cukinijų-obuolių "uogiene"

o čia pati aiškiausia foto-instrukcija:

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą