2015 m. lapkričio 22 d., sekmadienis

lėtai kepta jautienos kulninė kinietiškai

Idėją šiam patiekalui "pasiskolinome" svečiuose - buvome pavaišinti pas draugus. Labai patiko. Mėsa labai švelni, minkšta, tiesiog plėšoma skaidulomis, skonis - egzotiškas... mhmm... Bandome pakartoti, arba pagaminti kažką panašaus... o gal kažką naujo...

4-6 valgytojams reikės:
2-3 š. saulėgrąžų aliejaus,
1,2 kg brandintos jautienos kulninės (keleto stambių gabalų),
2 nedidelių svogūnų,
3 skiltelių česnako,
50 g imbiero,
saujos šviežios kalendros,
trupučio džiovinto čili pipiro,
2 a. š. penkių prieskonių mišinio (iš anyžiaus, pankolio, gvazdikėlių, cinamono, pipirų),
6 anyžiaus žvaigždučių,
1 a. š. pipirų grūdelių,
100 g rudojo cukraus,
50 ml švelnaus sojos padažo,
50 ml tamsaus sojos padažo,
2 š. pomidorų pastos,

garnyrui:
nykščio dydžio imbiero gabalėlio,
jasmine ryžių (aš naudojau raudonuosius).


Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dalimis apkepame jautieną kol apskrunda ir paruduoja, apkeptus gabalus sudedame į atskirą indą.
Labai smulkiai sukapojame svogūną, česnaką, imbierą ir kalendros stiebelius, dedame į trintuvą ir pagaminame pastą.

Iš keptuvės kurioje kepė mėsa nupilame aliejų, sudedame pagamintą pastą, pilame vandens ir viską pakepiname (kartu nugramdant prikepusios mėsos likučius), kol pasta suminkštės.
Dedame čili, penkių prieskonių mišinį, pipirus ir anyžius, o po minutės - cukrų, sojos padažą ir pomidorų pastą.
Galiausiai į indą sudedame apkeptą jautieną ir iš lėto viską užverdame.
Indą uždengiame, šauname į 140-160oC orkaitę ir lėtai kepame apie 2,5 valandos, kol jautiena taps ypatingai švelni ir minkšta.

Baigus kepti, jautieną išimame iš padažo, bet laikome šiltai, o likusį padažą kaitiname kol jo kiekis per pusę sumažės ir sutirštės.
Po to jautieną sudedame atgal į padažą.

Kol padažas tirštėja, kitoje keptuvėje (aliejuje) iki auksinės spalvos pakepiname degtuko dydžio šiaudeliais susmulkintą imbierą, kol taps traškus. 
Išverdame ryžius.
Jautieną pateikiame lėkštėje su ryžiais ir imbiero traškučiais.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą