2015 m. liepos 13 d., pirmadienis

salotos su figom ir mozzarella

Vasara, todėl ir vėl salotos... Šį kartą salotoms reikės:

2 pomidorų,
2 agurkų,
keleto svogūnų laiškų,
saujos rukolos (gražgarstės),
paprikos,
keleto figų,
1-2  rutuliukų mozzarella sūrio,

padažui:
0,5 citrinos sulčių,
2 š. balzamiko,
6 š. alyvų aliejaus,
1-2 a. š. ančiuvių pastos (arba galima dėti keletą ančiuvių).


Salotoms imame tiek lėkščių kiek bus valgytojų.
Į lėkštes dedame stambiai supjaustytus pomidorus ir agurkus, susmulkintus svogūnų laiškus, rukolas.
Stambiai supjaustytą papriką su keletu skiltelių česnako pakepiname keptuvėje (alyvų aliejuje) kol suminkštėja, bet neperkepa ir dedame ant salotų viršaus.
Pabaigoje dedame suplėšytą mozzarella sūrį ir ketvirčiais supjaustytas figas.
Padažo ingredientus sumaišome ir prieš pat valgant pilame ant salotų.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą