2015 m. liepos 29 d., trečiadienis

mano "pagerintas" tinginys

Labai mėgstu tinginį, bet jį visuomet darau "pagerintą" įvairiais priedais ir kaskart kitokį. Kadangi tobulame saldumyne turi būti daug riešutų ir šokolado, tai tinginiui šių produktų irgi nepagailiu. Taigi, mano tinginys yra daromas labai paprastai (tingiai).

reikės:
3 pakeliai sausainių maždaug po 150 g (naudojau skirtingus: kakavinius, airiško kremo ir vanilinius),
100 g riešutų (naudojau lazdynus, migdolus ir anakardžius),
70 g džiovintų vaisių (šį kartą datulių, bet dažniau dedu slyvų),
1 apelsino žievelės,
150 g sviesto,
2 š. cukraus,
3 š. kakavos,
100 g šokolado,
200 ml pieno,
druskos.

Dubenyje sulaužome sausainius, pasmulkiname riešutus ir džiovintus vaisius.
Sutarkuojame apelsino žievelę ir suberiame į masę.
Sviestą ištirpiname, suberiame cukrų ir gerai išmaišome kol neliks grūdelių.
Kakavą persijojame ir suberiame į mišinį, kaitiname ir maišome kol ištirps.
Sudedame sulaužytą šokoladą ir ištirpiname (tirpinant šokoladą visada įberiu žiupsnį druskos).
Galiausiai supilame pieną, kaitiname ir maišome kol masė taps vientisa, tik neužviriname.
Vientisą ištirpusią masę supilame ant sausainių masės, gerai išmaišome ir stirpriai suspaudžiame.
Skanėstą dedame į šaldytuvą sustingti.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą