2015 m. liepos 29 d., trečiadienis

cukinijų ir šviežių bulvyčių apkepas su mėtų padažu

Nors nesu nei bulvių, nei "kugelio" gerbėja, bet šitas variantas, kai jau pasirodo šviežios bulvytės ir mamos darže užauga cukinijos, yra puikus patiekalas. Paprastai bulvės, o ypač tarkuotos labai apsunkina, bet šitas cukinijų-bulvių kugelis yra gana lengvas ir labai gardus patiekalas. Ypač jeigu dar nepatingėsime pasigaminti gardų padažą.

Taigi, reikės:
šviežių bulvių,
cukinijos (tokio pačio tūrio kaip bulvių),
trupučio šaltai rūkytos šoninės,
2 svogūnų,
1-2 saliero stiebų,
2 kiaušinių,
lauro lapų,
rozmarinų,
druskos,
pipirų.

Padažui reikės:
3 agurkų,
saujos šviežių mėtų,
1 česnako skiltelės,
200 g varškės,
2 š. grietinės,
kefyro (pagal tirštumą),
pipirų,
druskos.


Bulvės ir cukinijas sutarkuojame "burokine" tarka.
Šoninę susmulkiname ir pačirškiname keptuvėje, riebalų perteklių nupilame.
Į pakepintą šoninę dedame smulkintus svogūnus ir salierus bei viską dar pakepiname.
Į tarkių masę įmušame kiaušinius, dedame prieskonius ir pakepintus ingredientus, išmaišome.
Masę pilame į sviestu išteptą skardą ir kepame 180oC orkaitėje apie valandą kol gražiai apskrunda.

Padažui sutarkuojame agurkus, padruskiname, palaukiame kol vanduo išbėgs ir jį nusunkiame.
Šviežias mėtas ir česnaką sugrūdame grūstuvėje (arba susmulkiname).
Varškę sutriname ir sumaišome su grietine, kefyru (jis reikalingas konsistencijai pareguliuoti), įmaišome agurkus, mėtas, dedame druskos, pipirų.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą