2015 m. liepos 29 d., trečiadienis

krevetės paprastai

Krevetės yra iš tų produktų, kurių gaminti beveik nereikia, svarbu tik nepagadinti, t. y. gaminti kuo trumpiau (neperkepti) ir neužgožti kitais ingredientais. Pats paprasčiausias ir man turbūt skaniausias krevečių gamybos būdas – tiesiog jas pakepinti gerame alyvų aliejuje su keletu prieskonių.

Taigi, reikės:
krevečių (kiekis priklauso nuo jų dydžio, standartinių – apie 10-15 vnt/asmeniui),
gero šviežio šalto spaudimo alyvų aliejaus, 
1 svogūno,
keleto stiebelių saliero,
keleto skiltelių česnako (man jo niekada nebus per daug),
1 čili pipiro,
didelio šviežio pomidoro (nebūtinai),
keleto džiovintų pomidorų (nebūtinai)
šlakelis (60 ml) balto vyno,
pusės citrinos, 
druskos,
grūstų juodųjų pipirų.


Krevetės dažniausiai perkame su kiautais, bet nudarinėjame - paliekame tik uodegėlę - taip bus patogiau valgyti iš paruošto padažo.
Alyvų aliejų užkaitiname, dedame smulkintą svogūną ir salierą, pakepiname kol truputį suminkštės.
Toliau dedame smulkintą česnaką, čili pipirą ir pakaitiname minutę, kol pasklinda gardūs aromatai.
Galiausiai sumetame susmulkintus pomidorus - vos minutei ir šliukšteliame vyno.
Sudedame krevetes ir kepame pavartant apie 5-7 minutes kol jos pradės raudonuoti.
Labai svarbu neperkepti!
Iškepusias krevetes dedame į lėkštę, supilame visą keptuvės turinį - padažą, barstome druską, užsukame pipirų, pašlakstome citrinos (galima užberti smulkintų petražolių). 
Skaniausia valgyti su prancūzišku batonu (arba itališka ciabatta), bulkelę pavilgant į padažą... mhmmm....
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą