"Pavogtas" iš draugės receptas, nes labai skaniai pavaišino, tai pabandžiau kažkaip panašiai atkartoti... ir pirmą kartą išbandėm orzo makaronus - tikrai bandysim dažnai 😀
4 porcijoms reikės:
32 krevečių,
200 g feta sūrio,
puodelio orzo makaronų,
2 puodelių sultinio (arba vandens),
1 svogūno,
4 skiltelių česnako,
pusės paprikos (nebūtinai),
poros saujų špinatų (nebūtinai),
2 a. š. pomidorų pastos,
2 pomidorų,
čili pipiro,
laimo arba citrinos,
alyvų aliejaus,
petražolių,
pipirų,
druskos.
Krevetes išlukštename, išvalome ir apkepame keptuvėje alyvų aliejuje labai
trumpai, kol parausta, bet neperkepa, išimame ir atidedame.
Toje pačioje keptuvėje apkepame susmulkintus svogūnus,
česnakus, papriką, čili, kai viskas suminkštėja dedame pastą ir gerai
išmaišome, kol ji ištirps (galima atskiesti šlakeliu vandens), sudedame
susmulkintus pomidorus.
Orzo makaronus beriame ant daržovių, išmaišome ir pilame
sultinį (arba vandenį), viską kepame apie 5 min (arba kiek nurodyta ant orzo
makaronų pakelio), vis pamaišome, kad nepriliptų.
Į pabaigą sudedame krevetes, kad dar minutę kitą pakeptų ir
sušiltų, sudedame špinatus, druskos, pipirų ir viską išmaišome.
Nukėlus nuo keptuvės sudedame susmulkintas petražoles,
išmaišome ir dedame lėkštes, kur viršuje patrupiname fetos ir šalia guldome
citrinos griežinėlį.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą