2024 m. birželio 13 d., ketvirtadienis

baklažano ir fetos salotos gruziniškai

Paprastos vasariškos salotos, kai gamini iš to, ką turi, bet su gruziniška improvizacija.
Viskas gerumas - padažas - lyg ir pesto, lyg ir gruziniškas (mėgsta jie sutrinti riešutus padažams).
 
Reikės:
1 baklažano,
80 g feta sūrio,
salotų lapų,
svogūno laiškų,
krapų,
2 pomidorų,
3 agurkų,
pusės paprikos (nebūtinai),
 
padažui:
2 saujų graikinių riešutų,
3 skiltelių česnako,
saujos mėtos lapelių,
saujos kalendros lapelių,
stambios druskos,
alyvų aliejaus,
1 citrinos sulčių.
 

Salotas suplėšome, pomidorus ir agurkus pasmulkiname griežinėliais, papriką smulkiais kubeliais.
Padažui grūstuvėje sutriname pasmulkintus riešutus, česnakus ir žoleles su rupia druska, pabaigoje pilame aliejų ir citrinos sultis.
Baklažaną supjaustome iki centimetro storio griežinėliais, padruskiname ir abi puses pakepame keptuvėje ant šlakelio aliejaus po kelias minutes arba kol gražiai apskrus.
Salotas ir smulkintas daržoves gerai išmaišome su padažu, kad apsiveltų ir dedame į lėkštes, šalia guldome baklažanus, trupiname fetos ir dar pašlakstome padažo.
Skanaus!
 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą