2024 m. kovo 13 d., trečiadienis

risotto su sviestiniu moliūgu

Kiekvieną kartą, kai gaminu risotto, bambu kodėl jį taip retai darau... juk taip skanu!
Bet kadangi risotto nėra greitai pagaminamas patiekalas, turbūt taip bambėsiu visada... bet visada verta užtrukti laiko, kad taip skaniai valgyti...
 
Reikės
risotto ryžių (3 espresso puodelių), 
pusės sviestinio moliūgo, 
šaldytų žirnelių, 
1 didelio svogūno, 
2 saliero stiebų, 
keleto skiltelių česnako, 
100 g parmigiano
sultinio (šį kartą turėjau jautienos), 
taurės balto vyno, 
alyvų aliejaus, 
sviesto, 
čiobrelio, 
muskato, 
grūstų pipirų, 
druskos, 
petražolių.
 

Moliūgą supjaustome 2×2 cm kubeliais ir apkepame ant aliejaus ir sviesto, dedame čiobrelio, muskato, druskos, moliūgas turi neperkepti ir neiškysti, atidedame šiltai. 
 
Kitoje arba toje pačioje išplautoje keptuvėje gaminame risotto (detali gamybos eiga aprašyta ankstesniuose risotto receptuose)
Į gerai įkaitintą keptuvę aukštais kraštais pilame aliejaus ir sviesto, beriame labai susmulkintą svogūną, salierą, česnaką ir kepame ant labai mažos ugnies, kad gerai "paprakaituotų".
Už 15 minčių dedame sausus ryžius, padidiname ugnį ir maišome, kol ryžiai pradės pokšėti ir pasidarys skaidroki, pakaks keleto minučių.
Tuomet šliūkšteliame vyno ir toliau maišome, kol alkoholis išgaruos ir liks tik vyno aromatas.
Už kelių minučių ryžiai sugeria vyną, tuomet palaipsniui pilame sultinį, dedame druskos, sumažiname ugnį ir lėtai verdame ryžius vis įpilant sultinio ir pamažu leisdami iš ryžių krakmolą (jei pritruks sultinio, įpilame vandens, svarbu tik, kad ryžiai nepervirtų), užtruksime 15-20 min.
 
Baigiant ryžiams virti, likus kelioms minutėms, į juos sudedame žirnelius, o po minutėlės ir paruoštus moliūgus, išmaišome kol viskas sušils.
Jau nukėlus nuo ugnies dar įdedame sviesto, tarkuoto parmigiano, beriame smulkintas petražoles, išmaišome ir paliekame "susidraugauti" skoniams kelias minutes.
Į lėkštes dedame risotto, ant viršaus šlakstome alyvų aliejaus, beriame grūstų pipirų ir petražolių.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą