2024 m. sausio 7 d., sekmadienis

alaus tešlos blynai su silke

Šiuos blynelius kepiau prieš Kūčias - puikus Advento patiekalas, bet puikiausiai tiks ir bet kada, kai norisi kažko naujo.
Kažkam žadėjau, kad receptas tuoj bus bloge... įdedu tik dabar 😀

Reikės:
2 kiaušinių,
250 ml arba stiklinės miltų,
stiklinės alaus,
3 silkės file (kaip visada naudoju gerą riebią neišmirkytą silkę),
1 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
 
padažui:
100 ml natūralaus jogurto arba grietinės,
2 a. š. krienų,
saujos krapų,
pipirų,
druskos. 


Kiaušinius išplakame, beriame druską, sumaišome su persijotais miltais sumaišytais su kepimo milteliais, supilame alų, išmaišome.
Silkę sujaustome gana plačiomis juostelėmis.
Padažui sumaišome jogurtą, krienus ir smulkintus krapus.
Į įkaitintą keptuvę sudrėkintą trupučiu aliejaus dedame šaukštą tešlos, į vidurį dedame gabalėlį silkės, kepame vidutinio ant karščio.
Skanaus!
 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą