Turbūt jau paskutinė pomidorinė iš šviežių pomidorų.
Todėl ir vasarinė.
Žieminė bus iš konservuotų.
Reikės:
2/3 puodo, kuriame virsite, gerai išnokusių pomidorų,
1 paprikos,
2 didelių svogūnų,
4 skiltelių česnako,
keleto morkyčių,
10 mini bulvių,raudonos paprikos miltelių,
rūkytos paprikos miltelių,
lauro lapų,
baziliko,
raudonėlio,
keleto žirnelių kvapiųjų pipirų,
druskos.
Pomidorus blanširuojame – užpilame verdančiu vandeniu, palaukiame keletą minučių, atvėsiname
šaltu vandeniu, nulupame odeles ir pasmulkiname.
Puode storu dugnu pakepiname susmulkintus svogūnus, kiek vėliau dedame susmulkintą papriką, morkas, česnaką, dedame prieskonius, pamaišome ir sudedame pomidorus bei susmulkintas bulves, pilame vandens pagal
tirštumą.
Verdame minimum pusvalandį, bet galima ir ilgiau, jei tik turime laiko.
Aš pomidorinės netrinu, viskas gana suverda, nes smulkiai supjaustyta, bet dar lieka ir ką pakramtyti 😀.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą