2023 m. spalio 9 d., pirmadienis

cheesecake'as su karamelizuotomis kriaušėmis

Tęsiant pastaruoju metu mano vis dažniau gaminamų cheesecake temą, dar vienas sūrio pyragas, šį kartą - su kriaušėmis.
Šiemet kriaušių metai...
 
Reikės:
475 g sausainių,
200 g sviesto,
4 didelių kietų kriaušių,
500 g mascarpone sūrio,
200 g graikiško jogurto,
2 v. š. kvietinių miltų,
4 v. š.  rudojo cukraus,
3 kaimiškų kiaušinių.
 

Sausainius susmulkiname ir sumaišome su ištirpintu sviestu (šaukštą sviesto atidedame karamelei), dedame į torto formą nuimamais kraštais ištiestą kepimo popieriumi, suspaudžiame į tvirtą pagrindą ir dedame į 180°C įkaitintą orkaitę kepti apie 15 min.

Kriaušes supjaustome plonomis, kelių mm storio riekelėmis (centrinius skerspjūvius pasiliekame torto papuošimui).
Puode ištirpiname šaukštą sviesto ir 3 šaukštus cukraus, pašildome porą minučių ir suverčiame kriaušes (skirtas papuošimui taip pat), verdame vis pamaišant ant nedidelės ugnies apie 5 min arba kol karamelizuosis. 

Kol kriaušės atvės, mascarpone sumaišome su jogurtu, persijotais miltais, 1 šaukštu cukraus ir po vieną įmušame kiaušinius, po kievieno masę gerai išmaišome iki vientisumo.
 
Ant pravėsusio pyrago pagrindo sudedame atvėsusias kriaušes, supilame karamelės likučius, šiek tiek palaukiame kol karamelė užstings ir supilame tešlą (tešla gana skysta), ant viršaus atsargiai suguldome papuošimui skirtas kriaušes, kad jos nenuskęstų tešloje.
 
Pyragą atsargiai dedame į orkaitę kepti 160°C temparatūroje apie 60 min, kol ir kriaušės gražiai apskrunda.
Iškeptą pyragą atvėsiname pravertoje orkaitėje, vėliau dedame į šaldytuvą ir skanaujame kitą dieną.
Skanaus!

 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą