2023 m. gegužės 24 d., trečiadienis

uogų ir ricottos "greitukas"

Jeigu netikėtai užklupo svečių, o šaldytuve turite "rulonėlį" tešlos, desertą galite ragauti jau už pusvalandžio 😀
Aišku dar reikės susirasti, ką į tą tešlą galimą suvynioti 😀

Reikės:
ritinėlio šviežios tešlos (pvz., iš Lidl),
indelio ricotta sūrio,
keleto šaukštų bruknių uogienės (ar kitokios),
2-3 slyvų,
saujos šilauogių (toks bet kokios uogos),
citrinos žievelės,
kiaušinio (patepimui),
cukraus pudros.
 

Tešlą truputį pakočiojame, akimis vertikaliai "padaljame" į tris dalis, centrinėje dalyje dedame ricottą, tarkuojame citrinos žievelę, sudedame uogas (slyvas pasmulkiname riekelėmis) ir tešlą sulankstome iš šonų link centro "pynute" (žr. foto žemiau), viršuje reikia neprilankstyti per storai, tik kad tešla susijungtų, nes neiškeps.
Viršų aptepame kiaušinio plakiniu ir šauname kepti į į 180°C įkaitintą orkaitę 25 min.
Iškepus puošiame uogomis ir cukraus pudra.
Skanaus!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą