2023 m. gegužės 16 d., antradienis

karštas kepenėlių užkandis

Labai mėgstu "visokias keistas mėsas" (subproduktus), tik su sąlyga, kad jie skaniai pagaminti 😀. 
Kepenėles kažkaip visi gamina su pienais, grietinėlėm, ir dar mėgsta prieš tai piene pamirkyt... kadangi aš susipykusi su visais pieniškais padažais, kepenėlės man irgi skaniausios va tokios, paprastos, be jokių "pienų", tik su garstyčių grūdeliais ir karamelizuotų svogūnų pagardu.
 
Reikės:
800 g viščiukų kepenėlių,
2-3 š. grūdėtųjų garstyčių,
keleto lauro lapų, 
tarkuoto muskato,
pipirų, 
druskos,
aliejaus,
saujos šviežių krapų,

karamelizuotų svogūnų pagardui:
2-3 svogūnų,
svogūnų laiškų (nebūtinai),
1 a. š. čiobrelio,
3-4 š. balzamiko,
pipirų,
druskos,
šviežių krapų.
 

Pirmiausiai pasiruošiame karamelizuotų svogūnų pagardą - keptuvėje ant aliejaus lėtai pakepiname pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, dedame čiobrelio, druskos, pipirų, o baigiant kepti sudedame laiškinius svogūnus ir šlakstome balzamiko, pamaišome ir už minutėlės išimame bei atidedame.
Kepenėlės nuplauname, nupjauname saugysles ir plėves, nusausiname ir dedame kepti, sudedame prieskonius, vis pamaišome, o baigiant kepti, už 10-12 min, dar įdedame grūdėtųjų garstyčių, pamaišome ir prieš išjungiant sudedame krapus.
Ragaujame su paskrudinta duonos rieke - dedame kepenėles, ant viršaus svogūnų pagardą.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą