2022 m. sausio 15 d., šeštadienis

vienos skardos vakarienė: dešrelės orkaitėje su daržovėmis

Jau ne karta sakiau, kad mėsos valgom nedaug, bet visai mėgstu faršines dešreles. Tai va toks greitas ir su mažai terliojimosi receptėlis, sumeti viską į skardą, pavalgai ir... leki susitikti su draugais šeštadienio vakarą :)
 
Reikės:
450 g faršinių dešrelių,
2 batatų,
3 morkų,
gabalėlio saliero gumbo,
1 svogūno,
pusės pankolio,
keleto skiltelių česnako,
gabalėllio ndujos,
keleto konservuotų raudoname vyne slyvų,
50 ml alaus (nebūtinai), 
lauro lapų,
saldžios paprikos miltelių,
grūstų pipirų,
druskos,
alyvų aliejaus. 
 

Daržoves supjaustome stambiai, sumaišome su prieskoniais ir aliejumi, dedame į skardą, ant viršaus išdėliojame dešreles ir jas "patrupiname" nduja, kepant nduja ištirps ir dešrelėms suteiks papildomo skonio ir aštrumo.
Į kepimo pabaigą šliūkštelėjau keletą šaukštų alaus dėl drėgmės.
Kepame į 180oC orkaitėje apie 30 min, pabaigoje 5 min griliaus rėžimo.
Skanaus!
 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą