2021 m. gruodžio 21 d., antradienis

midijos su pomidorais, nduja ir chorizo

Midijų receptų čia yra keletas, labiausiai mūsų mėgstamas klasikinis su balto vyno padažu be jokių "paturbinimų".
Šį kartą aštresnis "paturbintas" variantas su pomidoriukais, nduja ir chorizo.
 
Reikės:
1 kg midijų, 
1 stiebo saliero,
keleto skiltelių česnako,
gabalėlio paprikos,
čili pipiro,
ndujos,
chorizo,
1 a. š. pomidorų pastos,
keleto mažų pomidoriukų,
saldžios paprikos miltelių,
rūkytos paprikos miltelių, 
taurės sauvignon vyno, 
alyvų aliejaus,
sviesto,
grūstų juodųjų pipirų,
druskos,
saujos petražolių.
 

Midijas nuplauname ir perrenkame, išmetame atsivėrusias ar sutraiškytas.
Puode storu dugnu įkaitiname aliejų (ir sviestą) ir pačirškiname česnako griežinėlius, dedame smulkintą salierą, papriką, čilį, neužilgo dedame ndujos gabalėlį (jis greit ištirps) ir chorizo gabaliukus, už keleto minučių dedame pomidorų pastą, pomidoriukus, prieskonius.
Viską pamaišome, padidiname ugnį ir suverčiame midijas, dar pamaišome su midijomis, šliūkšteliame sauvignon ir keletui minučių uždengiame dangtį, kol midijos atsiveria, nukeliame dangtį, kad vynas nugaruotų, sudedame petražoles ir viską dedame į lėkštes ar dubenis.
Skanaus!
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą