2022 m. sausio 19 d., trečiadienis

kepta silkė su traškiomis bulvių puselėmis, marinuotais baravykais ir kanapių sėklomis

Jau ko ko, bet silkių receptų pas mus netrūksta 😊, tiesą sakant, dauguma jų suimprovizuoti ir visi skirtingi... 
Gerą silkę (ne tą marinuotą) ar skumbrę labai mėgstam. Pavyzdžiui užvakar valgėm silkę kaip šaltą užkandį, vakar kepėm skumbrę, šiandienu vėl kepu silkę... Na kažkaip taip jau gavosi 😊
 
Reikės:
keliolikos nedidelių violetinių bulvyčių,
1 didelės silkės file,
marinuotų baravykų ar kitokių grybų,
1 mažo mėlyno svogūno,
kanapių sėklų,
aliejaus,
 
padažui:
grietinės (arba jogurto),
1 skiltelės česnako,
citrinos sulčių,
krapų (petražolių).
grūstų pipirų,
druskos. 


Pirmiausiai citrinos sultyse pamarinuosime žiedeliais supjaustytą mėlynąjį svogūną.
Buves nulupame ir perpjauname pusiau, puseles pašlakstome aliejumi, druska, pipirais, trintomis kanapių sėklomis, dedame į skardą, kad nesiliestų ir kepame 180° orkaitėje apie pusvalandį.
Silkės file dedame į atskirą indą ar foliją, abi puses aptepame aliejumi, beriame grūstų pipirų, kepsime šalia bulvių, tik trumpiau - iki 20 min, tad dedame į orkaitę vėliau nei bulves.
 
Kol viskas kepa pasigaminame padažą iš grietinės, išspaustos skiltelės česnako, susmulkintų žalumynų, šlakelio citrinos sulčių, pipirų ir druskos.
Išėmus žuvį, bulves dar galima apskrudinti keletą minučių griliaus rėžimu.
Kartu dar paskrudiname saują kanapių sėklų.

Patiekalą porcijomis pradedame dėlioti nuo bulvių puselių, ant viršaus dedame skilkės gabalėlius, padėliojame marinuotų baravykų, citrinoje pasimarinavusio svogūno, patapšnojame padažo, beriame skrudintų kanapių sėklų, puošiame krapų šakelėmis.
Skanaus!
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą