2021 m. gruodžio 15 d., trečiadienis

jautienos carpaccio

Žinote tą anekdotą "restorane: man carpaccio ir gazpacho, o man to pačio" 😊
 
Reikės:
jautienos išpjovos,
parmigiano,
keleto kaparėlių,
alyvų aliejaus,
citrinos,
grūstų juodųjų pipirų,
druskos,
žalumynų (petražolių),
keleto dumplainių papuošimui (nebūtinai). 

Jautieną supjaustome išilgai skaidulų kuo ploniau - beveik permatomai (prieš pjaustant išpjovą galima susukus maistine plėvele cilindro forma pašaldyti valandą ar dvi šaldiklyje, kad lengviau pjaustytųsi) ir išdėliojame vienu sluoksniu didelėje lėkštėje.
Beriame druskos, parmigiano drožlių, keletą kaparėlių, šlakstome alyvų aliejaus ir išspaudžiame citrinos sulčių, beriame šviežiai grūstų juodųjų pipirų, puošiame žalumynais ir dumplainiais.
Valgome su ciabatta.
Skanaus!  
 
 
p. s. dar šalia labai tiko lengvai pamarinuoti su citrina ir žolelėmis cukinijos griežinėliai




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą