2019 m. birželio 17 d., pirmadienis

Tom Yum

Tom Yum visiškai įsimylėjau prieš keletą metų po kelionės į Tailandą. Aštri, rūgšti... nenusakomų skonių...
Atradome vieną užkandinę Lietuvoje, kur ji mums skaniausia ir visai primena Tailandą :) Kažkodėl namie jos negaminom, atrodė, kad nerealu gerą pasigaminti dėl daugelio priedų ir prieskonių, bet viena pažįstama "užrodė" Tom Yum pastą (būna PROMO Cash&Carry parduotuvėse), kuri tikrai daro stebuklus :)
Šiandien mūsų "beveik tikras" Tom Yum receptas.

Reikės:
noodle makaronų,
10 krevečių su kiautu,
100 g. lašišos,
200 g. vištienos (kulšelių mėsos),
Tom Yum pastos,
sultinio (šiuo atveju galima apsieiti be jo),
2 rudų šampinjonų (arba shitake grybų),
1 pomidoro,
4 skiltelių česnako,
nemažo gabalėlio imbiero (arba galango),
laimo sulčių,
svogūnų laiškų,
kuokšto kalendros.


Pirmiausiai reikia pasakyti, kad čia tiesiog privaloma dėti kaffir laimo lapų, citrinžolės stiebelių, čili pipiro, bet šita stebuklinga Tom Yum pasta visa tai turi savo sudėtyje, todėl nededam, nes padaugint aštrumo arba rūgštumo irgi negerai.
Ir dar galima ar net reikėtų pilti kokoso pieno, bet mes "ne pienų mėgėjai", tai nepilame.

Puode užverdame sultinį su keliais šaukštais pastos (arba patraiškytus kaffir laimo lapus, citrinžolę, galangą), pilame vandens jeigu reikia, metame išspaustą česnaką, imbierą.
Dedame smulkintus vištienos gabalėlius ir paverdame 5 min.
Tada iš eilės smulkintus dedame grybus, blanširuotą pomidorą, pilame citrinos sultis, paverdame kelias minutes.
Galiausiai sudedame lašišos gabalėlius ir krevetes (aš jas išlukštenu, palieku tik uodegytes), verdame kol krevetės paraudonuoja - vėl keletą minučių.
Pabaigoje, jeigu norime, šliukšteliame kokoso pieno.
Tom Yum pateikiame giliuose dubenėliuose, dedame po porciją sausų noodle makaronų ir užpilame sriubą, gardiname svogūnų laiškais, kalendra, laimu.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą