2019 m. birželio 3 d., pirmadienis

kepti šonkauliukai IV

Su šonkauliais vis eksperimentuojame. Vien šiame bloge čia yra ketvirtas variantas.
Kartais apverdame ir kepame, kartais kepame neapvirtus, kaip ir šį kartą.
Kol kas dar neatradome pačio geriausio recepto, tad eksperimentuojame toliau.

Reikės:
2 kg mėsingesnių šonkauliukų,

marinatui:
1 galvos česnako,
vorčesterio padažo,
saldžios paprikos miltelių,
kalendros grūdelių,
kmynų,
juodųjų pipirų,
druskos,
cukraus,

padažui:
pomidorų pastos,
pomidorų padažo,
vorčesterio padažo,
balzamiko,
medaus,
cukraus,
druskos. 


Marinato prieskonius sumaišome, česnaką išspaudžiame ir ištepame šonkauliukus, suguldome gražiai į skardą ir paliekame keletui minučių pasimarinuoti (man gaunasi pilna viena skarda ir trys eilės šonkaulių).
Padažo ingredientus pašildome ir aptepame lengvai pasimarinavusius šonkaulius iš abiejų pusių, paliekame mėsingesne puse į viršų.
Šauname į orkaitę ir kepame 125°C orkaitėje apie 1 val 40 min, pabaigoje dar paskrudiname viršutinio griliaus rėžimu 10 min.
Skanaus!
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą