Taigi šį kartą tradicinis vasariškas drėgnas cukinijų skanėstas su sezono uogomis - serbentais ir aktinidijomis.
Ka nežino, tai aktinidijos yra tokie mini lietuviški kiviai :)
Reikės:
2 st. tarkuotos cukinijos,
3 kiaušinių,
2 š. rudojo cukraus,
100 ml saulėgrąžų aliejaus,
3-4 š. grietinės,
200 g miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
3 a.š. cinamono,
žiupsnelio muskato,laimo žievelės,
saujos juodųjų serbentų,
saujos aktinidijų,
gaistui:
pusės laimo sulčių,
4 a.š. cukraus pudros.
Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi kol išputoja, po truputį pilame
aliejaus, dedame grietinę ir vėl gerai išplakame.
Cukinijas sutarkuojame burokine tarka,
nusunkiame, sudedame į tešlą ir išmaišome.
Atskirai sumaišome sausus ingredientus:
miltus, kepimo miltelius, cinamoną, muskatą ir po truputį sausą masę įmaišome į
kiaušinių masę.
Galiausiai sudedame nusausintas uogas ir
nutarkuotą laimo žievelę.
Tešlą dedame formą
(aš naudoju pailgą duonos formą) ir šauname į 190 °C orkaitę kepti apie 40 min.
Skanaus!p.s. iškepusį pyragą truputį atvėsiname ir gausiai laistome saldžiarūgščiu glaistu iš cukraus pudros ištirpintos laimo sultyse (galima dar pridėti tarkuoto laimo žievelės)...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą