2019 m. gegužės 10 d., penktadienis

džiovintų baravykų risotto

Risottus labai mėgstu, čia yra ne vienas jų receptas, taigi vėl jų negirsiu :)
Šį kartą gaminsiu risotto su džiovintais baravykais.

Reikės:
risotto ryžių (4 espresso puodelių),
džiovintų baravykų,
sultinio (šį kartą turėjau kalakutienos),
pusės cukinijos,
šaldytų žaliųjų žirnelių,
špinatų,
2 nedidelių svogūnų,
gabalėlio saliero,
4 skiltelių česnako,
100 g parmigiano,
1 taurės balto vyno,
alyvų aliejaus,
sviesto,
grūstų pipirų,
druskos,
šakelės čiobrelio.
šakelės rozmarino,
žalumynų (svogūnų laiškų, petražolių).


Risotto gamybos schema visada ta pati (išsami gamybos eiga aprašyta pirmuose receptuose), tik dabar reikia iš anksto užmerkti, t. y. užpilti verdančiu vandeniu, džiovintus baravykus:

Tada į gerai įkaitintą didelę aukštą keptuvę (ar puodą) pilame aliejaus ir sviesto, beriame labai susmulkintą svogūną, salierą, česnaką ir kepame ant labai mažos ugnies, kad gerai "paprakaituotų".
Už maždaug po 15 minčių dedame sausus ryžius, padidiname ugnį ir maišome, kol ryžiai pradės pokšėti ir pasidarys skaidroki (užteks keleto minučių).
Šliūkšteliame vyno ir toliau maišome, kol alkoholis išgaruos ir liks tik vyno aromatas.

Kai ryžiai sugeria vyną, pilame dalį sultinio (naudoju ir turimą mėsos sultinį, ir baravykų sultinį, t. y. nukoštą vandenį, kuriuo jie buvo užpilti), dedame druskos, čiobrelio ir rozmarino šakeles (vėliau jas išimsime), sudedame susmulkintus išmirkusius baravykus ir šiaudeliais pjaustytą cukiniją.
Sumažiname ugnį ir lėtai verdame ryžius vis įpildami sultinio ir pamažu leisdami iš ryžių krakmolą (jei pritruks sultinio, įpilame vandens, svarbu tik, kad ryžiai nepervirtų), užtruksime 15-20 min.

Ryžiams baigiant virti, likus kelioms minutėms, sudedame žirnelius, visai prieš išjungiant - špinatus.
Jau nukėlus nuo ugnies įdedame sviesto, tarkuotą parmigiano, beriame smulkintas petražoles ir svogūnų laiškus, grūstų pipirų... Mhmm....
Skanaus!

 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą