2019 m. gegužės 3 d., penktadienis

daržovių sluoksniuotis

Labai senas receptas, kaip ir nusibodęs, bet improvizuojant galima sluoksniuoti vis kitaip :)
Esu gaminusi su įvairiomis daržovėmis pagal sezoną arba pagal nuotaiką, svarbu pasirinkti įvairių spalvų ir skonių.

Reikės:
pusės didelio baklažno,
2 saldžiųjų paprikų,
2 morkų,
3 skiltelių česnako,
* galima cukinijos, moliūgo...

marinatui:
4 š. aliejaus,
1 š. balzamiko,
1 a. š. medaus,
1 citrinos sulčių,
džiovinto raudonėlio.
druskos.


Daržoves galima kepti orkaitėje arba keptuvėje, aš kepu įvairiai, priklausomai nuo daržonių, šį kartą kepiau orkaitėje.
Prieš kepant daržoves lengvai pamarinuojame sutrinto česnako, poros šaukštų alyvų aliejaus, raudonėlių ir duskos marinate.
Baklažaną pjaustome neplonais griežinėliais, morkas juostelėmis, paprikas kepame nepjaustytas.
Kepame 180oC orkaitėje: baklažaną 25 min, morkas ir papriką - 35 min.
Paprikos iškepusios subliūkšta, jas dedame į dubenį, uždengiame maitine plėvele ir palaikome, atvėsusias nulupame ir padaliname į tris keturias dalis.
Marinatą sluoksniavimui pagaminame iš sumaišytų nurodytų ingredientų.
Atvėsusias daržoves sluoksniuojame į sandarų indą - dedame sluoksnį daržovių, gausiai šlakstome marinatu, vėl sluoksnį daržovių, vėl marinatu...
Galima dėti ir šviežių žolelių, pvz. baziliko, bet tuomet reikės sluoksniuotį greitai suvalgyti.
Sluoksniuotis gali stovėti šaldytuve keletą dienų, bet tuomet reikėtų naudoti tik džiovintas žoleles.
Pagamintą sluoksniuotį dedame į šaldytuvą, naudojame kaip tik sugalvojame - garnyrui, ant skrebučio...
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą