Šį kartą keksiukai, bet ir tie nelabai saldūs.
Reikės:
2 bananų,
2 kiaušinių,
120 ml jogurto arba kefyro,
2 kiaušinių,
120 ml jogurto arba kefyro,
2 š. aliejaus,
150 g. miltų (galima avižinių),
sauja avižų dribsnių,
1 š. kokoso drožlių,
cinamono,
1 a. š. kepimo miltelių,
druskos.
Pirmiausiai sumaišome visus šlapius
ingredientus: sutriname bananus, išplakame kiaušinius, pilame jogurtą ir
aliejų.
Atskirame inde sumaišome birius ingredientus: persijotus*
miltus sumaišome su kepimo milteliais, beriame druską, kokoso drožles, cinamoną
ir įmaišome į kiaušinių masę.
Dedame į keksiukų formeles, viršų pabarstome avižiniais
dribsniais.
Kepame 180oC orkaitėje apie 30
minučių.
Skanaus!
* jeigu naudojame viso grūdo avižinius miltus
jų nesijojame: visas grūdas malamas taip, kad prarastų kuo mažiau maistinių medžiagų
ir stengiamasi nenusijoti vertingiausių grūdo dalių – sėlenų ir gemalų, o jei sijosime
namie, visas gėris pranyks – sėlenos liks ant sietelio !
* viso grūdo avižiniai miltai taip pat turi
mažiau glitimo, todėl pyragai bus biresni nei iškepti su kvietiniais, be to šie
miltai yra sunkesni už įprastinius baltus miltus, todėl reikia nepamiršti
įberti šiek tiek daugiau kepimo miltelių !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą