2019 m. kovo 31 d., sekmadienis

paprasti pusrytiniai keksiukai be cukraus

Paskutiniu metu tikrai labai mažai kepu saldumynų.
Šį kartą keksiukai, bet ir tie nelabai saldūs. 

Reikės:
2 bananų,
2 kiaušinių,
120 ml jogurto arba kefyro,
2 š. aliejaus,
150 g. miltų (galima avižinių),
sauja avižų dribsnių,
1 š. kokoso drožlių,
cinamono,
1 a. š. kepimo miltelių,
druskos.

Pirmiausiai sumaišome visus šlapius ingredientus: sutriname bananus, išplakame kiaušinius, pilame jogurtą ir aliejų.
Atskirame inde sumaišome birius ingredientus: persijotus* miltus sumaišome su kepimo milteliais, beriame druską, kokoso drožles, cinamoną ir įmaišome į kiaušinių masę.
Dedame į keksiukų formeles, viršų pabarstome avižiniais dribsniais.
Kepame 180oC orkaitėje apie 30 minučių.
Skanaus!

* jeigu naudojame viso grūdo avižinius miltus jų nesijojame: visas grūdas malamas taip, kad prarastų kuo mažiau maistinių medžiagų ir stengiamasi nenusijoti vertingiausių grūdo dalių – sėlenų ir gemalų, o jei sijosime namie, visas gėris pranyks – sėlenos liks ant sietelio !

* viso grūdo avižiniai miltai taip pat turi mažiau glitimo, todėl pyragai bus biresni nei iškepti su kvietiniais, be to šie miltai yra sunkesni už įprastinius baltus miltus, todėl reikia nepamiršti įberti šiek tiek daugiau kepimo miltelių !



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą