Kiaulienos valgome labai mažai. Galima sakyti yra tik du mėgstami patiekalai, kuriuos galime pagaminti iš kiaulės, bet nelabai iš kitokios mėsos - tai šonkauliukai ir šoninė (arba lašiniai).
Kad šonkauliai būtų tobuli - sultingi ir mažiau riebūs, pirmiausiai juos apvirsime sūrime, o paskui apkepsime.
Reikės:
2 kg kiaulienos šonkaulių,
lauro lapų,
svogūno,
česnako,
pipirų,
druskos,
padažui:
50 g sviesto,
4 skiltelių česnako,
1 skardinės konservuotų pomidorų,
1 š. rudojo cukraus,
100 ml obuolių sidro,
1 š. grūdėtų garstyčių,
1 š. rūkytos paprikos miltelių,
1 š. kumino,
1 š. kalendros,
drukos,
1 š. medaus.
Šonkaulius pirmiausiai apvirsime: dedame į sūdytą vandenį, taip pat dedame lauro lapų, perpjautą svogūną, sutraiškytas skilteles česnako, druskos, pipirų ir užvirus verdame ant mažos ugnies apie valandą.
Išvirtus šonkaulius išimame ir atvėsime (galima išsivirti ir iš vakaro).
Ruošiame padažą - užkaičiame nedidelį puodą ir iš eilės, kaip surašyta, dedame visus ingredientus vis pamaišant, paverdame 15 min, kol padažas sutirštėja ir sublenderiuojame iki vientisos tirštos masės (mes šį kartą neblenderiavome, bet supratom, kad visdėlto reikėtų).
Į skardą guldome šonkaulius mėsingesne puse į viršų, dar paprieskoniuojame ir pasūdome (nebūtinai), dosniai aptepame storu sluoksniu padažo.
Šauname į orkaitę ir kepame kepame 190°C orkaitėje apie 30 min.
Valgome su šalia keptais svieste apvoliotais bulvių ketvirčiais.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą