2019 m. kovo 30 d., šeštadienis

keptas jautienos antrekotas

Seniai jau rašiau apie steiką, na kam čia rašyt, gi panašiai visąlaik kepam.
Bet šį kartą vėl parašysiu.

Reikės:
400 g. brandintos jautienos antrekoto,
alyvų aliejaus,
gabalėlio sviesto,
česnako,
šaklelės rozmarino,
juodų grūstų pipirų,
druskos,

vyno pdažui:
raudono vyno,
sviesto,
1 a. š. garstyčių,
šakelės čiobrelio,

garnyrui:
salotų lapų
keleto ridikėlių,
žalumynų,

* bulvių, morkų ir saliero košės.

Bulvių košę išsiverdme įprastai, sutriname.
Salotas darome irgi paprastai - suplėšome, smulkiname ridikėlius, šakstome aliejumi.
Jautieną kepame nesmulkintą gerai įkaitintame aliejuje ir svieste abi puses po 5 minutes vis palaistant, šalia dedame patraiškyto česnako, šakelę rozmarino.

Išėmus leidžiame pastovėti keletą minučių, uždedame sviesto, beriame druskos ir per tą laiką greit pasigaminame vyno padažą: į keptuvę, kurioje kepė mėsa, šliūkšteliame vyno, dedame gabalėlį sviesto, garstyčių, čiobrelio šakelę pamaišome kol sutirštėja.

Mėsą pjaustome ir tiekiame kartu su priedais.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą