Naminė
pica mūsų namuose visai mėgstamas patiekalas. Na ji tokia pusiau
naminė, nes picos pado pati nedarau, perkame jau paruošą tešlą.
Šį kartą pica su nduja. Kas nežino, nduja
– tokia delikatesinė aštri kiaulės žarnoje vytinta dešra iš Kalabrijos
regiono Italijoje, kurią sudaro daug pipirų, kiaulienos žandai,
lašinukai. Ji išvaizda labiau primena paštetą nei dešrą, tokia labiau
tepama nei atpjaunama.
Reikės:
tešlos picai,
3 š. gero alyvų aliejaus,
tešlos picai,
3 š. gero alyvų aliejaus,
3 š. trintų pomidorų padažo,
2 skiltelių česnako,
200 g. (1 burbulo) mozzarella sūrio,
mėlynojo svogūno,
keleto džiovintų pomidorų aliejuje,
keleto alyvuogių,
ndujos,
baziliko,
raudonėlio.
2 skiltelių česnako,
200 g. (1 burbulo) mozzarella sūrio,
mėlynojo svogūno,
keleto džiovintų pomidorų aliejuje,
keleto alyvuogių,
ndujos,
baziliko,
raudonėlio.
Picos
tešlą dedame į skardą, ant viršaus šlakstome alyvų aliejumi, tepame
pomidorų padažą, dedame riekelėmis supjaustytą česnaką, suplėšome mozzarellą, plonai suraikome svogūną, pasmulkiname džiovintus pomidorus, sutraiškome alyvuoges, viską dedame ant picos, galiausiai dedame ndujos (tik atsargiai neperkraukite, žiūrėkite pagal aštrumą, nes pica gali gautis per aštri!), pabaigai pabarstome džiovinto baziliko ir raudonėlio.
Picą šauname į 200°C orkaitę 15 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą