2018 m. spalio 24 d., trečiadienis

donburi su antiena

Svečiuose Azija, o tiksliau Japonija. Jei nežinote kas yra donburi - tai ryžių dubenėlis su priedais, dažniausiai mėsa ir daržovėmis. Dabar jis labai populiarus ir pas mus. Taigi,

reikės:
350 g antienos,
gabalėlio imbiero,
sezamo sėklų,
3 skiltelių česnako,
3 š. sojos padažo,
alyvų aliejaus,
šlakelio vyno acto,
čili pipiro,
druskos,

* ridikėlių,
* salotų lapų ir žalumynų,
* 1 st. ryžių (basmati).


Keptuvėje sausai pakepiname sezamų sėklas, atidedame, taip pačiai pakepiname šiaudeliais pjaustytą imbierą ir irgi atidedame atskirai.
Toliau gaminame padažą: pakepiname česnaką, pilame aliejų, actą, sojos padažą, kai sutirštėja į jį dedame antienos gabaliukus ir pakepame kelias minutes.
Ryžius verdame 12 minučių nuo užvirimo (pasūdytame vandenyje santykiu 1 st. ryžių : 1,6 st. vandens) nemaišydami ir neatidengdami.
Į dubenį dedame ryžius, viršuje dedame smulkintus ridikėlius, salotų lapus, antieną, beriame žalumynų ir čili pipiriuko.
Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą