2018 m. balandžio 4 d., trečiadienis

kalakuto kepsneliai su džiovintais baravykais ir bulvių-saliero piure

Paparasta lietuviška vakarienė iš labai tradicinių produktų, bet tikrai labai ne prasta:)

Reikės:
500 g kalakutienos (5 file kepsneliai),
saujos džiovintų baravykų,
mažo svogūno,
keleto česnako skiltelių,
rozmarino,
kelių lašų figų sirupo,
kalendros miltelių,
čili miltelių,
grūstų pipirų,
druskos,
aliejaus,

piure:
6 nemažų bulvių,
1 saliero gumbo,
300 ml pieno,
70 g sviesto,
druskos,

salotoms:
aisbergo salotos,
špinatų lapelių,
keleto ridikėlių,
parmigiano drožlių,
keleto česnako skiltelių,
1 š. grūdėtų garstyčių,
2 š. balzamiko,
alyvų aliejaus,
grūstų pipirų,
druskos.


Pirmiausiai uždedame virti smulkintas skustas bulves ir saliero gumbą, išvirus ir nukošus pilsime pakaitintą pieną, dėsime sviesto, viską sutrinsime.

Užmerkiame džiovintus baravykus.
Nuplauname ir supjaustome salotų ingredientus, dedame garstyčių, šlakstome aliejaus ir balzamiko, prieš patiekiant išmaišysime.

Keptuvėje ant abiejų pusių po keletą minučių apkepiname kalakuto kepsnelius su šakele rozmarino ir česnako skiltelėmis (tik neperkepti).
Kepsnelius išimame, iš abiejų pusių beriame kalendros, čili, druskos, pipirų, pašlakstome aliejaus ir kelis lašus figų sirupo, laikome šiltai.
Keptuvėje greitai pakepiname labai smulkiai supjaustytą svogūną, po minutėles dedame išmirkytus ir pasmulkintus džiovintus baravykus, pašlakstome baravykų sultiniu, kuriame jie mirko (baravykus kepiname vos minutėlę kol sušils).
Visą šį kvapnų padažą užpilame ant kepsnelių, minutėlei uždengiame, kad skoniai persigertų.

Į lėkštes krauname piure, ant viršaus dedame kepsnelius su baravykais, šalia dedame salotų.
Skanaus!


p.s. jau aromatas nuo tų baravykų tai jetaukokioskonio...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą