Jau tikrai nežinau ar yra koks lietuvis nemokantis gaminti šaltibarščių, bet galėčiau lažintis, kad visų šaltibarščių receptai būtų skirtingi. Tai išeitų, kad yra kokie trys milijonai šaltibarščių receptų...
Šiaip aš nesu šaltibarščių mėgėja, juos valgau vos kelis kartus per metus, bet dabar ankstyvas pavasaris, pats šaltibarščių sezonas.
Ai, dar man skaniausi šaltibarščiai su mamos marinuotais burokėliais, jie tokie su rūgštele, labai pagerina skonį.
Ir ko nesuprantu, tai kaip į šaltibarščius galima pilti pieną?..
O mano šaltibarščiai gaminami labai paprastai.
Reikės:
1 litro kefyro,
1 litro šaltibarščių kefyro,
500 ml konservuotų burokėlių,
2 kiaušinių,
2 agurkų,
svogūno laiškų,
ryšulėlio krapų,
keleto šaukštų grietinės,
grūstų pipirų,
druskos,
bulvių košei:
6 nemažų bulvių,
nedidelio saliero gumbo,
300 ml pieno,
70 g sviesto,
druskos.
Pirmiausiai uždedame virti smulkintas skustas bulves ir saliero gumbą,
išvirus ir nukošus dėsime sviesto, viską
sutrinsime, galiausiai pilsime pakaitintą pieną ir gerai išmaišysime.
Kiaušinius išverdame kietai.
Šaltibarščiams pirmiausiai susmulkiname agurkus ir žalumynus, beriame druskos ir viską sumaišome bei šiek tiek patriname, dedame grietinės ir vėl išmaišome.
Sudedame marinuotus burokėlius, išmaišome, pilame gerai atšaldytą kefyrą, truputį dapilame šalto vandens, beriame pipirų ir išmaišome.
Jeigu produktai nebuvo šalti, prieš pateikiant būtina atšaldyti, nes nėra nieko blogiau kaip šilti šaltibarščiai.
Į lėkštę pilame šaltibarščius, dedame gabalėlį kiaušinio, šalia tiekiame bulvių košę.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą