2017 m. lapkričio 7 d., antradienis

raudonųjų ryžių ir vištienos apkepas

Ką gi daugiau gaminti niūriais lapkričio vakarais, jei ne sušildančius apkepus :)

Reikės:
pusės virtos ar keptos vištos krūtinėlės,
puodelio raudonųjų ryžių (dalį dėjau juodųjų ryžių),
1 svogūno,
1 morkos,
saliero šaknies,
gabalėlio moliūgo,
vištienos sultinio (arba sulčių išbėgusių kepant vištą),
5 š. grietinės,
2-3 š. pomidorų padažo,
2-3 š. pesto padažo,
tarkuoto kietojo sūrio,
šlakelio aliejaus,
žalumynų.

Ryžius verdame kaip nurodyta ant pakuotės, tik truputį trumpiau, nes dar troškinsime.
Vištieną suplėšome gijomis.
Keptuvėje ant aliejaus apkepame svogūnus, smulkintą morką ir salierą, galiausiai sudedame stambiai supjaustytą moliūgą ir dar apkepame viską kol šiek tiek apskrus.

Į karščiui atsparų indą pirmiausiai dedame didžiąją dalį ryžių, pilame sultinio, kad būtų per 1 cm nuo dugno, toliau dedame keptas daržoves, vištieną ir ant viršaus vėl ryžių.
Galiausiai sudedame padažą sumaišytą iš grietinės, pomidorų ir pesto padažų.
Viską šauname į 180oC orkaitę ir kepame apie 25-30 min, tada išimame, užtarkuojame sūrio ir vėl grąžiname 5-10 min, kol gražiai apskrus.
Išėmus iš orkaitės pabarstome smulkintais žalumynais.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą